AFS | Etsimme isäntäperheitä vaihto-oppilaillemme | Sinustako vaihto-oppilas?

Vaihtarin isäntäperheeksi - Kansainvälisty kotona
Kiinnostaako vaihto-opiskelu ulkomailla?

AFS etsii isäntäperheitä Suomeen saapuville ulkomaalaisille lukioikäisille vaihto-oppilaille 16.8.2024 alkaen. Isäntäperheenä voi toimia syyskauden tai koko lukuvuoden (10kk) ajan. Ilman suomalaista perhettä on vielä paljon oppilaita. Oppilaisiin voi tutustua AFS:n nettisivuilla: https://www.afs.fi/vuosioppilaat/  ja  https://www.afs.fi/lukukausioppilaat/

Isäntäperheeksi sopii aivan tavallinen perhe, jolla on kiinnostusta ja halua ottaa uudeksi perheenjäsenekseen vieraasta kulttuurista tuleva nuori. Maanlaajuinen AFS-vapaaehtoisten verkosto on perheiden tukena koko vaihto-oppilaan Suomessa olon ajan. Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät toimintaa isäntäperheille ja vaihto-oppilaille. AFS vastaa koulumatkakustannuksista ja kaikilla AFS-oppilailla on kattava tapaturma- ja sairausvakuutus. AFS- isäntäperheille ei makseta rahallista korvausta vaihto-oppilaasta, mutta kokemus rikastuttaa koko perheen elämää monin tavoin.

Ilmoittautuminen: https://www.afs.fi/host-family-info-form/

Lisätietoa isäntäperheeksi ryhtymisestä: https://www.afs.fi/isantaperheeksi/

 

Kiinnostaako vaihto-opiskelu ulkomailla?

Voit valita yli 50 kohdemaan joukosta mieleisesi vaihto-ohjelman lukuvuodeksi tai -kaudeksi. Kohdemaita on joka mantereella. Maata ei tarvitse vaihtoon hakiessa vielä päättää, ja sitä voi muuttaa hakuprosessin edetessä. Kielitaito ei myöskään ole välttämätön suurimpaan osaan maista. Perusohjelmien lisäksi AFS järjestää myös lyhyitä digiohjelmia, oppilaille räätälöityjä vaihtokokonaisuuksia (Global Choice) sekä yli 18-vuotiaille suunnattuja vaihto-ohjelmia.
 

Mikäli vaihto-opiskelu ulkomailla kiinnostaa niin tule kuuntelemaan AFS:n infowebinaareja, joissa maailmalla olevat nuoret kertovat omista vaihtokokemuksistaan ja AFS:n tiimi kertoo mitä vaihto käytännössä tarkoittaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon vaihtoa pohtiessa. Sekä oppilaat että vanhemmat ovat tervetulleita näihin webinaareihin.

Seuraavat webinaarit järjestetään Ke 10.4. - To 2.5. Ti 21.5. ja 12.6. - Kaikki alkavat kello 17.00

Ilmoittautuminen: https://www.afs.fi/2021/04/vaihto-oppilaiden-infowebinaari/ 


Lisätietoa vaihto-oppilaaksi alkamisesta:  https://www.afs.fi/vaihto-oppilaaksi/

Mikäli vaihto-opiskelu ulkomailla kiinnostaa niin tule kuuntelemaan AFS:n infowebinaareja, joissa maailmalla olevat nuoret kertovat omista vaihtokokemuksistaan ja AFS:n tiimi kertoo mitä vaihto käytännössä tarkoittaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon vaihtoa pohtiessa? Sekä oppilaat että vanhemmat ovat tervetulleita näihin webinaareihin.

Seuraavat webinaarit järjestetään Ke 10.4. - To 2.5. Ti 21.5. ja 12.6. - Kaikki alkavat kello 17.00

Ilmoittautuminen: https://www.afs.fi/2021/04/vaihto-oppilaiden-infowebinaari/ 

Lisätietoa vaihto-oppilaaksi alkamisesta:  https://www.afs.fi/vaihto-oppilaaksi/ 

Ystävällisin terveisin,

Mika Liikala

Engagement Manager


AFS Intercultural Programs Finland ry

tel. +358 44 242 9288 

address: Työpajankatu 13

FI-00580 Helsinki, Finland

www.afs.fi | @afsfinland