Periodikirje 2.

Tervehdys kaikki lyseolaiset,

Tänään aloitamme lukuvuoden 3. periodin. Syksy on taittunut talveksi ja joulu jo lähestyy. Kuinka nopeasti on tämäkin syksy vierähtänyt! Syyslukukauden viimeinen koulupäivä on 22.12. jolloin aamun muutaman oppitunnin jälkeen vietämme Lyseon joulua ja siirrymme puolen päivän maissa joulun viettoon. Lukukausi jatkuu loppiaisen jälkeen 8.1.

Ensi viikon tiistaina 5.12. juhlimme itsenäisyyspäivää ja lakitamme syksyn ylioppilaat, joita onkin poikkeuksellisen paljon, yli 30. Lyseossa järjestetään kaksi juhlaa: itsenäisyysjuhla 1. ja 2. vuoden opiskelijoille ja itsenäisyys- ja ylioppilasjuhla abeille ja ylioppilaille. 1. ja 2. vuoden opiskelijoiden koulupäivä päättyy klo 13, muiden juhlan jälkeen klo 14.

Aina aika ajoin joudumme palauttamaan mieleen toiset huomioivaa käytöstä. Teillekin on varmasti tullut syksyn aikana viestejä siitä, että aika ajoin Lyseossa on sotkettu milloin WC-tiloissa, milloin ruokalassa ja tehty jopa ilkivaltaa.

3. periodin alussa kiinnitämme huomiota toiset huomioivaan käytökseen ja muistutamme siitä, että olemme järjestyssäännöissä sopineet yhteisistä pelisäännöistä. Opiskelijakunnan hallitus on aikanaan hyväksynyt nuo säännöt ja niitä on tarkasteltu miltei vuosittain. Kyse ei siis ole mistään uudesta asiasta vaan yhteisten sopimusten pitämisestä, jotta meillä kaikilla olisi viihtyisämpää ja jotta kaikilla olisi mahdollisuudet häiriöttömästi opiskella Lyseossa. Koulun järjestyssäännöt löytyvät Wilman pysyvistä tiedotteista.

2. periodin arviointi valmistuu 5.12. mennessä. Syksyn aikana osalle opiskelijoista on kertynyt runsaasti K-merkintöjä arvosanojen sijaan. K tarkoittaa keskeneräistä opintojaksoa, jota pitää täydentää puuttuvien suoritusten osalta. Puuttuvat suoritukset tehdään seuraavan periodin loppuun mennessä, ellei opettajan kanssa ole muuta sovittua. Merkinnän poistamisen jälkeen opiskelija joutuu suorittamaan keskeytyneen opintojakson uudelleen. 

Kertyneitä rästisuorituksia on mahdollista paikkailla syksyllä käynnistyneissä oppiainepajoissa, joissa tarjotaan kohdennettua lisätukea tiistai-iltapäivisin. Pajatoiminnan rinnalla on ollut hyvinvointia tukevaa kerhotoimintaa, kuten kokkikerhoa ja palloilukerhoa, joihin osallistujia mahtuu lisää. Aineenopettajat informoivat eri oppiaineiden pajoista, ja opettajille voi esittää toiveita pajoista myös sellaisissa oppiaineissa, joissa niitä ei vielä ole.

3 periodissa käynnistyy vanhojen tanssien harjoittelu. Tälle liikunnan valinnaiselle opintojaksolle on ilmoittautunut yli 200 opiskelijaa, joten helmikuussa on varmasti näyttävä vanhojentanssi-ilta tulossa!

Tänään aloittaa myös lukioteatteri Young Blood-musikaalin harjoittelun. Kyseessä on kantaesitys, mikä herättää erityistä mielenkiintoa ja jännitystä! Musikaalin ensi-ilta on kaupunginteatterin suurella näyttämöllä toukokuussa 17.5.

Tammikuussa opiskelijaryhmä suuntaa Espanjan Albaceteen, jossa meillä käynnistyy Green generation Erasmus-hanke, jossa selvitetään ilmastonmuutoksen ja luontokadon vaikutuksia Suomessa ja Espanjassa sekä osallistetaan opiskelijoita vaikuttamaan näihin viheliäisiin ongelmiin.

Loistava Firenze opintojakso alkaa myös ja se huipentuu huhti-toukokuun vaihteessa tehtävään opintomatkaan. Luvassa on kokemuksia kansainvälisyydestä ja syventymistä länsimaisen kulttuurihistorian juuriin renessanssin kehdossa Firenzessä.    

Tarkemmat tiedot koulun tapahtumista löytyvät Lyseon tapahtumakalenterista. Kalenterin voi ladata mobiililaitteeseen, jotta tiedot ovat helposti saatavilla. Wilman pysyvissä tiedotteissa on ohjeet myös kalenterin lataamiseen. 

Rauhaisaa joulun odotusta!

 

Yhteistyöterveisin reksit Mika & Antti